• Home
 • Docent
 • Lesinfo
 • Inschrijven
 • Docent

  pasfoto

  Voor mij, Hugo Tielen (39), is het geven van Yoga iets prachtigs waar ik iedere keer opnieuw weer van geniet en verrast door ben. Sinds 2011 ben ik actief als yogaleraar.

   

  Mijn stijl van lesgeven is meditatief en vindt plaats in een sfeer van vertraging. Gaandeweg in mijn bestaan als yogaleraar ben ik steeds meer een niet-doelgerichte manier van oefenen, van zijn, centraal gaan stellen in mijn lessen en ik merk aan mijzelf en de deelnemers hoe positief en heilzaam de uitwerking hiervan is. Hoe minder jij het gevoel hebt dat er iets bereikt hoeft te worden met yoga, hoe meer de beoefening je zal brengen op allerlei vlakken. Ik ervaar dit zelf steeds weer opnieuw als een soort wonder. Een wonder wat niet te begrijpen is via onze 'dagelijkse' manier van denken die altijd ergens op uit is. In mijn lessen ben ik erop gericht jou even helemaal los te maken van dit dagelijkse stramien, zodat je werkelijk tot ontspanning en meditatie kunt komen. 

   

  Iedere les eindigt met een uitgebreide ontspanning. Veel deelnemers van mijn lessen benoemen dat yoga een vast rustpunt geworden is in hun leven waar ze niet meer zonder zouden willen.

   

  Ervaring en opleiding

  In de zomer van 2012 heb ik de vier-jarige Intensieve Yoga Scholing onder leiding van Rob
  Obermeijer voltooid.

   

  Vanaf september 2011 tot de sluiting van het Yoga Centrum Utrecht medio 2013 heb ik daar lessen gegeven.

   

  In 2007 verbleef ik een jaar lang in India in verschillende ashrams om mij te kunnen verdiepen in Hatha Yoga en andere spirituele beoefeningen. Tot 2012 ben ik daar iedere zomer terug gekeerd voor enkele maanden om mijn ervaring van Yoga te verdiepen. Ik verbleef dan in de ashram van Amma, die tot op de dag van vandaag een grote inspiratiebron voor mij is. Naast de yogalessen heb ik sinds begin 2013 tot 2019 maandelijks kirtan en mantra zangavonden begeleid en enkele retraites.

   

  In december 2016 heb ik de jaartraining van het Centrum voor tantra in Amsterdam afgerond.

   

  De interactieve meditatie workshops van Levend Gewaarzijn zijn lange tijd een grote verdieping van mijn pad geweest en kan ik iederen van harte aanbevelen.